بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس روستاهای هدف گردشگری قلات و مهارلو در طرح ضربتی ارزیابی ظرفیتهای تولید و اشتغال 73 روستای منتخب کشور که به همت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با هدف تحرکبخشی اقتصادی به روستاها در حوزه اشتغال آغاز شده است، قرار دارند که روز شنبه 26 فروردین کارشناسان اعزامی سازمان وارد این روستاها شدند.
کارشناسان اعزامی پس از ورود به استان فارس با مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان دیدار و سپس در جلسهای که با حضور کارشناسان استان، بخشدار مرکزی شیراز، دهیار روستا، رئیس شورای روستا و نماینده انجمنهای میراثفرهنگی و سمنها، در جهت شناخت ظرفیتهای تولید و اشتغال روستا برگزار شده بود، شرکت کردند.
همچنین کارشناسان سازمان میراثفرهنگی ضمن بازدید میدانی از روستای قلات به بررسی زیرساختهای گردشگری، جاذبههای تاریخیمیراثی و صنایعدستی این روستا پرداختند.
ناظران همچنین از آثار تاریخی ثبتشده روستا بازدید و با اشاره بر تقویت بومگردی منطقه از طریق حفظ و احیای بافت تاریخی روستا، تأکید کردند.
همچنین در راستای لزوم استفاده از توانمندیهای صنایعدستی روستا این کارشناسان از تنها کارگاه بازمانده گیوهدوزی قلات بازدید کردند.
قلات روستایی با قدمت 2500 ساله در 36 کیلومتری شمال غرب شیراز در منطقهای سرسبز و خوش آبوهوا بنا شده است و از جمله روستاهای تاریخی استان فارس با قدمتی طولانی است.
گردو، بادام، انجیر، انار، زردآلو، و گوجهسبز از محصولات باغی و شیر، پنیر، کره و کشک نیز از محصولات دامی این روستا است. شیره انگور، رب انار و آبغوره از دیگر فرآوردههای غذایی روستای قلات است.
محصولاتی از قبیل گیوه، سبد دستبافت، گره (ظرف بافتهشده) دولک، مشک (که برای خنگ نگه داشتن آب بهکار میرود) و وسایل چوبی از جمله تولیدات صنایعدستی این روستا است.
از جاذبههای گردشگری روستا علاوه بر بافت کالبدی معماری کوهستانی، کوچههای پرپیچوخم جویبارهای زلال میتوان به آبشارهای سهگانهای که از میان صخرهها سرازیر میشود و پوششهای گیاهان خودرو شامل (گلهای وحشی، گیاهان دارویی بودمادران، ختمی، آویشن، پونه، مرزه و...) بهعنوان جاذبههای کمنظیر روستا یاد کرد.
انتهای پیام/